Zeilen met de SilhoueT
Home Nederlands  Deutsch  English Français  
Het Schip
Individuelen
Familie/Verenigingen
Zakelijk
Beschikbaarheid
Prijzen
Interesse?
Bouwpakket
Links
   
Het Schip
"SILHOUET" Tweemast paviljoentjalk (1893)
6-12 personen
Vertrekhavens: Den Oever, Makkum


Deze fraai gelijnde "oude dame" siert reeds twee eeuw-wisselingen met haar ranke verschijning de horizonten van de Nederlandse binnenwateren en draagt met recht en gepaste trots haar huidige naam "SilhoueT".
Deze eeuw is begonnen met een totale verjongingskuur voor het schip. In het concept voor het interieur is uitgegaan van ruimte, luchtigheid en intimiteit.
Bovendien is het schip uitgerust om langere periodes zonder walvoorzieningen op het wad te verblijven.
Inmiddels zijn de hutten, het sanitair en de kombuis geheel vernieuwd en aangepast om naar huidige maatstaven maximaal comfort te bieden.
De befaamde ruime en lichte kajuit heeft haar gezellige sfeer behouden.


Eten op de SilhouetKoken op de Silhouet

Informatie
 • Het multifunctionele gemeenschapsverblijf dient als gezellige zithoek voor de voltallige bemanning, dining-room waar men comfrortabel kan tafelen, of vrije ruimte voor spelen of swingen.
 • De nieuwe kombuis is zeer ruim opgezet en professioneel geoutilleerd.
  Men beschikt over een zee aan werkvlak, warm en koud stromend water, hotelfornuis met wokbrander en grill, 225 ltr koelkast, 107 ltr vrieskast, 1 m2 pantry, koffiezetter, mixer, citruspers en een heel arsenaal aan keukenhandgereedschap en pannen.
  Reeds twee internationale-sterren-koks hebben hier hun hart opgehaald!
 • De hutten zijn bereikbaar via een ruime gang van 1 mtr breed en hebben overal, evenals de gang, voldoende staruimte en gelegenheid om tanden te poetsen en op te frissen. De hutten bieden aan ten hoogste drie personen plaats.
 • De kooien zijn uitgerust met lattenbodem, matras 200x80, hoeslaken, dekbed met overtrek en kussen met sloop.
 • Het sanitair bestaat uit één ruime douche en twee watercloset met wastafel, waarvan één met urinoir.


 • Plattegrond met hutcapaciteit
  Afmetingen: Lengte 23 mtr, Breedte 5 mtr, Diepgang 0,60 mtr


 • Bovendeks vindt u de knusse kuip met zitgelegenheid voor meer dan de helft van de bemanning. Van hieruit wordt het schip bestuurd en vinden de navigatie handelingen plaats. Op het voordek is het ook goed toeven, hier wordt het merendeel van de zeilen bediend. Het middendek en het paviljoen bieden bij rustig weer ruim gelegenheid om te luieren en te relaxen.

 • De tuigage (aandewinds 240 m2) is extra handzaam uitgevoerd en kan na summiere instructie door iedereen bediend worden. Het zeilplan is dat van een "kits tuigage", dus een gaffel grootzeil met drie rifs, een bezaanzeil met twee rifs, een grote fok, twee kluivers, een vlieger, een genaker stagzeil en een waterzeil.


 • De Schipper
  Albertjan Dijk is uw enthousiaste schipper en gastheer aan boord van de SilhoueT en sinds 1991 is hij actief in de beroeps passagiers zeilvaart.
  Hij huldigt van harte de prioriteitsvolgorde:
  1. veiligheid
  2. plezier
  3. zeilen
  Binnen die formule zijn de voorwaarden geschapen om een onvergetelijk en enerverend zeilavontuur te beleven.
  Laat u verrassen met de ongekende aspecten van het vaargebied en de schier onbegrensde mogelijkheden van het traditioneel en ambachtelijk platbodemzeilen.
  Aan de schipper en zijn bemanning zal het (wind en weder dienende) niet liggen om uw wensen en verwachtingen te realiseren.

  Wij heten U van harte welkom aan boord!

  Terug naar boven